
Modern Sanat ve Felsefe
23 Şub Sal
|Online Zoom Semineri
"Ayrılmazlar" olarak niteleyebileceğimiz ama nadiren eş zamanlı dinleme fırsatı bulduğumuz "sanat ve felsefe" ikilisini özel bir seminerler serisinde buluşturuyoruz.


Saat ve yer
23 Şub 2021 20:00 – 21:30 GMT+3
Online Zoom Semineri
Etkinlik hakkında
"Ayrılmazlar" olarak niteleyebileceğimiz ama nadiren eş zamanlı dinleme fırsatı bulduğumuz "sanat ve felsefe" ikilisini özel bir seminerler serisinde buluşturuyoruz. Sanat akımını ve akıma dahil olan sanatçı ve eserlerini Ali Kemal İnceer'den dinlerken, akımın felsefi altyapısını ve açılımını Bergen Coşkun'dan dinleyeceğimiz programın ilk seminerinde bizi bekleyen akımlar, sanatçılar ve eserleri şöyle: GELECEKÇİLİK (FÜTÜRİZM) Umberto Boccioni "Sürekliliğin Mekan İçindeki Kendine Özgü Biçimleri", 1913 SOYUT SANAT (ABSTRE SANAT) Wassily Kandinsky "Kompozisyon 7", 1913 DADAİZM Marcel Duchamp "Çeşme", 1917 YÜCECİLİK (SÜPREMATİZM) Kazimir Malevich "Beyaz Üstüne Beyaz", 1918 GERÇEKÜSTÜCÜLÜK (SÜRREALİZM) René Magritte "İmgelerin İhaneti", 1928 - 1929 VAROLUŞÇULUK (EGZİSTANSİYALİZM) Alberto Giacometti "Yürüyen Adam", 1961 (Kaçırılan semineri kayıttan izlemek mümkün olmaktadır.) Doç. Dr. Bergen Coşkun Özüaydın, 1998 İstanbul Üni. İngilizce İşletme bölümü mezuniyetinin sonrasında, reklam yazarlığı ve oyunculukla geçen bir dönemin ardından, 2008'de, Maltepe Üniv.'nde Felsefe ve Psikoloji bölümlerinden dereceyle mezun olmuştur. Aynı üniversitede, Etik ve Uygulamalı Etik yüksek lisansını tamamlayarak, felsefe alanında doktorasını yapan Bergen, üniversitenin felsefe bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Öğrenme ve öğretme yoldaşlığına olan inancı ile 2019’da girdiği İstanbul Üniv. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde de öğrenciliği devam eden Bergen, edebiyatın içindeki felsefeyi araştırmakta ve harıl harıl felsefe çalışmaktadır. Ali Kemal İnceer, 1979 yılında İzmir’de doğdu. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihli bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladıktan sonra, önce Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nda, ardından Doğa Koleji'nde çalıştı ve yöneticilik yaptı. 2017 yılından beri de çeşitli kurumlarda sanat tarihi seminerleri vermeye devam ediyor.
Biletler
23 Şubat Salı
Kayıt olduğunuz bu seminer için, ilgili etkinlik günü öğlen tarafınıza whatsapp üzerinden bir zoom link'i gönderilecektir. Zoom uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerinizde, veya PC veya MAC laptop'larınızda kullanabilirsiniz. Hazırlık olarak uygulamayı (veya programı) cihazınıza kurmanızı öneririz. Seminer öncesinde veya seminer esnasında olası teknik bir ihtiyaçtan ötürü bizimle irtibata geçmek isterseniz, +90 532 373 4100'dan bize ulaşabilirsiniz. Misal Atölye
₺150,00Vergi: KDV dahilSatış bitti