top of page

Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu ile Minyatürden Duvar Resmine Osmanlıda Görsel Kültür 1

Saati henüz belli değil

|

Online Zoom Semineri

Modernleşme sürecindeki Osmanlıların resim üretimini anlatan seminerlerde yüzyıllar boyunca farklılaşan konular, değişik yüzey ve malzemelere yapılan resim türleri, hamiler ve sanatçılar arasındaki ilişki biçimleri ve tasvirlerin ikonografik açılımları gibi konular anlatılacaktır.

Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu ile Minyatürden Duvar Resmine Osmanlıda Görsel Kültür 1
Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu ile Minyatürden Duvar Resmine Osmanlıda Görsel Kültür 1

Saat ve yer

Saati henüz belli değil

Online Zoom Semineri

Etkinlik hakkında

Osmanlı ressamları 15. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar hem İran’ın iki boyutlu minyatür geleneğini sürdüren, hem de İtalyanların perspektif bilgisini kullanan minyatürlü kitaplar üretti. Bu kitaplarda saray hayatından, aşk hikâyelerine, padişah portrelerinden düğün şenliklerine, silsilenamelerden falnamelere pek çok farklı konu resmedilmiş, Osmanlı toplumunun hayatı tahta çıkma törenleri, sünnetler, elçi kabulleri ve eğlencelerle günümüze kadar aktarılmıştır. 18. yüzyıldan itibaren ise, Osmanlı resmi duvarlardan çini yüzeylerine, tepsilerden kumaşlara kadar her türlü malzemeye yayıldı. Modernleşme sürecindeki Osmanlıların resim üretimini anlatan seminerlerde yüzyıllar boyunca farklılaşan konular, değişik yüzey ve malzemelere yapılan resim türleri, hamiler ve sanatçılar arasındaki ilişki biçimleri ve tasvirlerin ikonografik açılımları gibi konular anlatılacaktır. 1968 İstanbul doğumlu Tarkan Okçuoğlu 1987’de Galatasaray Lisesi’nden mezun olup 1995’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünü bitirdikten sonra aynı bölümün Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi oldu. Yine bu bölümde yazdığı 18. ve 19. Yüzyıllarda Osmanlı Duvar Resimlerinde Betimleme Anlayışı teziyle 2000 yılında doktorasını tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi’nin yanı sıra Galatasaray Lisesi, Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde sanat tarihi dersleri verdi. Çalışmalarında geç Osmanlı döneminde görsel kültür ve mimarlık alanlarında yoğunlaştı. Hayalle Gerçek Arasında-Osmanlı Resminde İstanbul İmgesi adlı kitabı yayınlandı. Halen, İ.Ü. Türk ve İslam Sanatı Ana Bilim Dalı başkanlığı görevini yürütmektedir.

Biletler

  • Online Kayıt

    Kayıt olduğunuz bu seminer için, ilgili etkinlik günü öğlen tarafınıza whatsapp üzerinden bir zoom link'i gönderilecektir. Zoom uygulamasını akıllı telefon ve tabletlerinizde, veya PC veya MAC laptop'larınızda kullanabilirsiniz. Hazırlık olarak uygulamayı (veya programı) cihazınıza kurmanızı öneririz. Seminer öncesinde veya seminer esnasında olası teknik bir ihtiyaçtan ötürü bizimle irtibata geçmek isterseniz, +90 532 373 4100'dan bize ulaşabilirsiniz. Misal Atölye

    ₺110,00
    Vergi: +₺8,80 KDV
    Satış bitti

Toplam

₺0,00

Etkinliği paylaş

bottom of page